MicroNeedling: het nut van naaldjes.

Hip en hot die naaldjes, maar wat kunnen ze voor jouw huid betekenen?

Je leest er veel over in de media maar wat kunnen die naaldjes nu echt! Want als je alle verhalen uit de media mag geloven is het een echt wondermiddel. En ja, de effectiviteit is hoog maar wel afhankelijk waarvoor je het inzet. Daarnaast helpt het enorm als je huid een goede huidverzorging gewend is zodat de inzet van microneedling het hoogste rendement behaald.  Mooie resultaten bereiken we bij huidversteviging, acne littekens, fijne lijntjes en bij het optimaliseren van je huidconditie.

Even naar het begin; wat is microneedling?

Bij microneedling maak je doormiddel van de naaldjes micro gaatjes in de huid én stimuleer je de groeifactoren in je huid.

Micro gaatjes: afhankelijk van de ingestelde naalddiepte kan je huid tussen de 50-80% meer werkstoffen opnemen. De naalddiepte is afhankelijk is van jouw huidconditie, huidvraag en locatie op je gezicht. De werkstoffen die we kiezen zijn op basis van jouw gewenste resultaat. Je  leest het goed, 50-80%, dat is echt enorm veel.

Groeifactoren: wederom afhankelijk van de ingestelde naalddiepte hebben de naaldjes een activerend of groeistimulerend effect op je collageen en elastine. En laten deze twee vezels nu ontzettend belangrijk zijn voor de elasticiteit en stevigheid van je huid.

De twee bovenstaande effecten zij zeker niet de enige effecten van microneedling maar het zou technisch te ver gaan om ze te behandelen.

Voor wie is microneedling bedoelt zul je je dan misschien nog afvragen?

In eerste instantie wil ik je vertellen dat vanaf je 25-30ste jaar, je collageen jaarlijks afneemt met 1%. Ik zeg doe je voordeel met deze info. Je zou dus kunnen zeggen dat iedereen die preventief wil werken, microneedling zeker in gedachten moet houden.

In de praktijk hebben we echt hele mooie ervaring met acnelittekens, huidconditie verbetering, huidversteviging, in pigmentbehandeling en verfijnen van je lijntjes.

Ben je bang voor naaldjes? Goed nieuws: je hoeft voor de naaldjes niet bang te zijn. Meestal wordt er met een verdovingscreme gewerkt waardoor je er bijna geen weet van hebt dat er met naaldjes wordt gewerkt. Het aantal naaldjes waarmee je needling gedaan wordt is daarnaast van belang voor je gevoel. Hoe meer naaldjes, hoe grote de verdeling van druk op je huid, hoe minder je het voelt. Denk hierbij aan het spijkerbed effect. Hoe meer spijkers hoe lekkerder je ligt. Van hore zeggen!

Nieuwsgierig geworden? Plan een intake of neem contact op, we helpen je graag verder!

Corné

Huidspecialist en eigenaar van Cestmoi