Mooi naar het strand?  Ontharen met IPL!

Ja je leest het goed, mooi naar het strand? Wat een bijzonder moment om dit te schrijven terwijl het vakantieseizoen al weer voorbij is. Heel vaak krijgen we de vraag over het “definitief ontharen” pas enkele weken voor de zomervakantie. En dan wordt het lastig want je hebt toch al snel minimaal 6-10 behandelingen nodig. Tussenliggende periode bij de behandelingen is 4-8 weken, dus reken maar uit.

De te behandelen gebieden zijn: gezicht, oksel, benen en bikinilijn. Voor heren komen rug en borstbeharing in aanmerking voor behandeling.

Maar hoe goed werkt IPL ontharen nu eigenlijk?  Om te beginnen is het belangrijkste uitgangspunt;  donkere haren en een lichte huid werkt het beste! Afhankelijk van je zontype kun je al dan niet behandelt worden. Zontype 1-3 (een enkele lichte 4) werken het effectiefst.

Bepalende factor verder is de dikte van je haar. Hoe dikker, hoe meer je haar in staat is het gebruikte licht om te zetten in warmte en effectief je haren te “verbranden”. Om je goed te informeren plannen we, voor we met behandelen starten, een vrijblijvende intake. In de intake bepalen we of jouw huid geschikt is voor optimale resultaten, we leggen uit wat we van jou verwachten en wat jij van je behandeling kunt verwachten. En natuurlijk kun jij al je vragen stellen!

Ben je geïnteresseerd? Wat is dan belangrijk om te weten of waaraan voldoet een goede behandeling/ behandelaar. Allereerst dient de professional officieel gediplomeerd te zijn en een driejaarlijkse toetsing te ondergaan (dit i.v.m. het werken voor ziektekostenverzekeraars). Je dient altijd op voorhand een intake gesprek te krijgen en een proefshot waarbij je kunt zien of de haartjes daadwerkelijk reageren op de lichtflits. Je moet een Informed Consent ondertekenen, dit is je behandelaar verplicht (i.v.m. verzekering). En als laatste is het natuurlijk essentieel dat je behandelaar een échte specialist is met liefst ruime ervaring. Cestmoi heeft twee zéér ervaren specialisten op het gebied van ‘definitief ontharen’ zowel Nancy als Corné hebben ruim twintig jaar ervaring.

Blijft over dat het een werkelijk fantastische behandeling is met prachtige resultaten.

Nieuwsgierig of heb je vragen? Neem contact met ons op of plan een vrijblijvende intake!