De eerste stap in goede huidverzorging is de reiniging!

Waar ik iedere week verrast wordt met de creativiteit van cliënten, werd ik één keer pas echt verrast. We hebben in mijn bedrijf een heuse SkinBar waar je terecht kunt als je vragen hebt met betrekking tot, je raad het al, jouw huid. De binnenlopende jongedame had last van een ‘trekkerige’ huid en vooral nadat zij haar huid heeft gereinigd. En even ter aanvullende info voor mij als huidspecialist; zij was goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de beautywereld. Dat ik het maar wist! En natuurlijk, mijn interesse was gewekt. Zij vertelde mij dat zij haar huid reinigde met een stuk ‘natuurzeep’ en als lotion gebruikte zij azijn, wel een beetje verdund natuurlijk. Deze wijsheid had zij van een serieuze site op internet, dus….! 

Nu is bovenstaande gelukkig wel een échte uitzondering maar voor veel mensen is het vinden van een goede reiniging nog heus niet zo eenvoudig. Er is best een heleboel keuze!

Laten we het gaan vereenvoudigen voor je. Allereerst is het van belang om te weten wat jouw huidtype is en hoe jouw huid zich gedraagt gedurende de dag. Gaat je huid glimmen, schilferen of voelt de huid héél de dag comfortabel met de huidige verzorging?

Daarnaast is het handig om te weten waar een goede reiniging aan moet voldoen. 

Simpelweg moet een reiniging uw huid goed ‘schoonmaken’ zonder de natuurlijke huid barrière te beschadigen. 

Je  wilt de huid ontdoen van overtollige talg, SPF (zonfactor), luchtvervuiling en make-up. En dat gaat niet gebeuren met alleen reinigen met water. Het “vuil” op uw huid moet opgenomen kunnen worden ‘in’ het reinigings product om echt effectief te reinigen.  

Wist je dat een té intensieve reiniging er voor zorgt dat je huid teveel talg verliest en u eigenlijk aan uw huid het signaal geeft: de huid is te droog dús méér talg produceren. Een soort van vicieuze cirkel waar uw huid niet blij van wordt.

Maar wat ik nog belangrijker vind, is de natuurlijke huid barrière. Van deze laag kun je gebruik maken om je huid vanuit de natuurlijke omstandigheden, zichzelf beter te laten beschermen. Je barrière wordt gevormd door drie belangrijker factoren: zuurgraad (+ 5,5), talg en NMF (Natural Moisterizing Factor). De barrière geeft je huid een natuurlijke bescherming tegen invloeden van buitenaf. Samen met je dagcrème een optimale bescherming!

Wist je dat: het 2-3 uur duurt voordat je natuurlijke barriere is hersteld na een verkeerde of te grondige reiniging?

Natuurlijk bestaan er zoveel reinigingsproducten dat je bijna door de bomen het bos niet meer ziet. Laat je daarom het liefst adviseren door een deskundige huidexpert. Hij of zij zal kijken naar huidtype, gebruiksgemak en comfort. Tenslotte is jouw reiniging een eerste stap in je verzorgingsritueel, en ook nog eens een hele belangrijke!  

Wist je dat: lanoline-achtige (wolvet) producten een filmlaagje op je huid leggen waardoor werkstoffen uit je crèmes niet meer opgenomen worden.

Ik raadt je aan om aan je keuze van je reinigingsproduct net zoveel aandacht te besteden als aan het kiezen van je dag- of nachtcrème. Het zou zonde zijn om te besparen op je reiniging waardoor je verder verzorging niet tot z’n recht komt.

Groeten Corné