Ultieme dorstlesser.

Hyaluronzuur is een lichaamseigen suiker welke van nature voorkomt in het epitheelweefsel  en bindweefsel van de huid. De grote kracht van hyaluronzuur zit in het vasthouden van grote hoeveelheden vocht. Echte waterbommetjes!  Hyaluronzuur kan 1000 maal het eigen gewicht aan vocht in je huid kan vasthouden en  Cross-linked  Hyaluronzuur wel  5000 maal. Ware krachtpatsers na de zon, maar voor de 40+ huid sowieso een hele belangrijke bouwstof. 

Want naarmate je ouder word produceert je huid minder Hyaluronzuur waardoor de huid droog en minder elastisch wordt. De jonge huid heeft er het hoogste percentage van 65% Hyaluronzuur. Véél volume! Naarmate je  ouder wordt, daalt het aanwezige Hyaluronzuur gehalte. Op de leeftijd van 40 jaar, kan dit al met 50% zijn afgenomen. Hyaluronzuur stimuleert tevens de aanmaak van collageen. Een belangrijke bouwstof voor de stevigheid en elasticiteit van je huid. Door Hyaluronzuur te gebruiken  blijft de vochtbalans van de ouder wordende huid op peil waardoor je huid straalt, het volume toeneemt  en je rimpelvorming vermindert. 

Populaire producten om je Hyaluronzuur op peil te houden of te brengen  zijn,  naast de dagcrèmes , vooral de hoog geconcentreerde boosters, maskers of serums. Met een hoge concentratie cross linked Hyaluronzuur breng je jouw huid of liever houdt je jouw huid in goede conditie.  Een andere manier om Hyaluronzuur toe te dienen aan je huid is doormiddel van injectables. Lokaal wordt , mits goed aangebracht, volume aan de huid gegeven waardoor je huid er mooier uit komt te zien.

Heb jij je huid ‘perfect’ verzorgd? Complimenten! Dan is het voor jouw huid nu héérlijk om een extra kuurtje met Hyaluronzuur te gebruiken. Je hoeft dan niet te herstellen maar onderhoud je aanmaak van collageen en van je huidelasticiteit.

En zoals je weet is voorkomen nog steeds belangrijker dan genezen.