Chemische peelings zijn HOT!

En wij snappen wel waarom, want deze chemische peelings brengen jouw huid naar een hoger niveau. Meer resultaat met krachtige, veilige en wetenschappelijk bewezen effecten op jouw huid. Nu is niet iedere chemische peeling van gelijke kwaliteit of sterkte. Dit hangt af van de percentages, zuurgraad en concentraties van de werkstoffen af. Zoals je van Cestmoi gewend bent dragen trainingen, up-to-date kennis en ruime ervaring bij aan het maximaal in kunnen zetten van deze krachtpatsers.

Waar moet je op letten bij chemische peelings:

  • Op de down time ofwel hoe lang heeft jouw huid nodig om te herstellen van een behandeling. De producten waar wij mee werken hebben een zeer korte downtime waardoor je snel (1 dag max.) je dagelijkse bezigheden kunt vervolgen
  • Je huidspecialist moet jouw huid voorbereiden op een intensieve behandeling dus zo ook bij een chemische peeling. Je huid moet in goede conditie zijn.
  • Ruime ervaring met chemische peelings maakt dat jouw huidspecialist weet hoe jouw kuur moet worden opgebouwd.
  • Diverse verschillende chemische peelings werken het beste in combinatie. Diverse huidcondities worden behandeld op deze manier.
  • Door het ruime aanbod kunnen chemische peelings ter ondersteuning van jouw behandeling éénmalig worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan de ProExpert reiniging voor de acne huid.

Ben jij toe aan een vervolgstap met jouw behandeling, ofwel wil je nog méér resultaat?  Vraag jouw huidspecialist naar de mogelijkheden.

Nieuwsgierig geworden? Lees verder over de verschillende werkingen van de chemische peelings;

Glycolzuur

KORTE FEITEN:

Glycolzuur is een fruitzuur. Het is de meest onderzochte AHA met de meest bewezen voordelen voor de huid.

Bewezen werking 1: Exfoliëren: Door de exfoliatie ziet de huid er frisser uit en verfijnen lijntjes en rimpeltjes.

Bewezen werking 2: Vocht binden: Dit betekent dat een huid die regelmatig met glycolzuur behandeld wordt, beter in staat is om zelf vocht en collageen aan te maken.

Bewezen werking 3: Vermindert pigmentstoringen: glycolzuur remt het enzym tyrosinase af, dat verantwoordelijk is voor het aanzetten van de pigmentproductie in de huid.

Bewezen werking 4: Productie collageen: Dit betekent dat er meer collageen wordt aangemaakt na het gebruik van glycolzuur.

Bewezen werking 5: Vermindert acne: Glycolzuur heeft zowel comedolytische als antimicrobiële eigenschappen. Comedolytische producten remmen de vorming van comedonen af en zorgen ervoor dat poriën schoon blijven. De poriën in de huid raken zo minder snel verstopt met talg, en dat vermindert de ontwikkeling van puistjes.

Lacic Acid / melkzuur

KORTE FEITEN:

Melkzuur is na glycolzuur de meest bestudeerde AHA. Melkzuur heeft een groter molecuul dan glycolzuur. Dit heeft voor- en nadelen.

Bewezen werking 1:Vocht binden: Melkzuur komt van nature al voor in de huid en is een sterke vochtbinder. Het is namelijk een natuurlijk onderdeel van de NMF (Natural Moisturising Factor).

Bewezen werking 2: Exfolieren  Melkzuur is, net als glycolzuur, een exfoliant

Bewezen werking 3: Vermindert pigmentstoringen Melkzuur remt de tyrosinsase niet af in de pigmentcel, zoals glycolzuur. Wel lost het de kleurstof op waardoor pigment op korte termijn minder wordt.

Bewezen werking 4: : Anti-aging: verbetert het volume van de huid en verminderen lijntjes en rimpeltjes.

Bewezen werking 5: Verbetert barrièrefunctie Door het verbeteren van de productie van ceramiden in de epidermis en de kwaliteit van de keratinocyten, verbetert de barrièrefunctie van de huid en vermindert de gevoeligheid.

Bewezen werking 6: Verbetering van acne: een herstellende werking heeft op talgklieren die beschadigd zijn door acne.

Salicylzuur

salicylzuur (BHA) het vermogen heeft om met talg gevulde follikels binnen te dringen om blokkades op te lossen en tegelijkertijd ontstekingsremmende eigenschappen te bieden

Bewezen werking 1exfoliërend deze eigenschap van salicylzuur kunnen de ophoping van dode huidcellen en onzuiverheden op het huidoppervlak helpen voorkomen. Deze dode huidcellen en onzuiverheden kunnen poriën verstoppen en een doffe uitstraling veroorzaken

Bewezen werking 2: comedolytisch: Comedolytische producten remmen de vorming van comedonen af en zorgen ervoor dat poriën schoon blijven. De poriën in de huid raken zo minder snel verstopt met talg, en dat vermindert de ontwikkeling van puistjes.

Bewezen werking 3: keratolytisch; behandelt acne door zwelling en roodheid te verminderen en verstopte huidporiën te legen om puistjes te laten krimpen.

Bewezen werking 4: ontstekingsremmend en verzachten: Salicylzuur kan de ontsteking van rode en pijnlijke puistjes verminderen door het genezingsproces te versnellen. Het is ook een geschikt ingrediënt bij irritatie. Salicylzuur kalmeert de huid, omdat het cellen stimuleert om tegelijkertijd ontstekingsremmende elementen in de huid te produceren.

Interesse? Boek een kennismakingsbehandeling en bekijk samen met de huidspecialist de mogelijkheden voor jouw huid.