Wat zijn de 3 belangrijkste oorzaken van pigmentvlekken? En nog belangrijker, hoe lossen we het op?

Dit zijn de belangrijkste veroorzakers van Hyper-pigmentatie (=teveel pigment):
1. Teveel aan zon: wanneer de huid veelvuldig wordt blootgesteld aan UV-stralen kan schade ontstaan. De huid maakt dan teveel melanine aan om zich te beschermen en daardoor ontstaan pigmentvlekken genaamd hyperpigmentatie.

2. Hormonen: melasma of zwangerschapsmasker, is een vorm van hyperpigmentatie (pigmentvlekken) door een teveel aan hormonen. Ook de anticonceptiepil, medicijnen of een reactie op cosmetica kan deze vorm van pigmentvlekken veroorzaken.

3. Na een ontstekingsproces: dit is het donker verkleuren van de huid ten gevolge van littekens door onzuiverheden of door verwonding van de huid.

Diverse oplossingen:
Het belangrijkste bij pigmentvlekken is het achterhalen wat de oorzaak is en op welke plaats ín de huid het pigment zich bevindt. Dit om een reëel verwachtingspatroon bij u te kunnen scheppen over de te behalen resultaten.

1. Voorkomen! Dit klinkt natuurlijk erg simpel maar geloof het of niet is echt het allerbelangrijkste. Pigment kun je namelijk in de huid wel verminderen maar niet in het geheel verwijderen. Door een goede zonbescherming te gebruiken kun je al veel pigmentaanmaak voorkomen. Maar wist dat je tegenwoordig veel cosmeticamerken hebt die uitgaan van ‘daglicht’ bescherming? Dus niet alleen in de zomer als de zon echt schijnt, maar ook in de andere seizoenen je huid beschermen tegen Uv A en Uv B die ook dan in het licht aanwezig zijn.

2. Pigment verminderende cosmeticaproducten. Het meest ideale plaatje om aan je pigmentvlekken te werken is de combinatie van instituut behandelingen samen met je thuisproducten. De nieuwste kennis en technieken bieden nieuwe kansen. Zij kunnen het pigment vanaf het moment van aanmaak tot aan het daadwerkelijk zichtbaar worden van pigment aanpakken. De gespecialiseerde MeLine producten geven mooie resultaten. Voor deze aanpak is het wenselijk u te laten adviseren en begeleiden door een ervaren deskundige. Meer info? Ga naar https://cest-moi.nl/treatments/pigmentvlekken/

3. Specifieke ‘spot’ behandelingen hebben een ‘eigen’ aanpak.
Door 1 tot 3 maal een MeLine ‘spot’ behandeling te doen, krijgt u echt hele mooie resultaten.

4. I.P.L. lichttherapie: door middel van speciale lichtgolflengtes verminderen we pigmentvlekken aanzienlijk. Het licht zorgt ervoor dat het pigment wordt ‘verbrand’ en daardoor sneller naar boven komt. Na de behandeling wordt de pigment eerst ietsjes donkerder. Een soort van ‘kruimel korstje’ verschijnt op de huid doordat de huid het overschot aan pigment afstoot. Na enkele behandelingen ( 1 tot 3) vermindert uw pigmentvlek aanzienlijk.

Mocht u vragen hebben stel ze gerust, we werken met een zeer ervaren team
huidspecialisten die u graag helpen.